راهنمای شروع سریع
این آموزش سریع نحوه نصب و استفاده از قالب های وردپرس تمیفای را به شما نشان می دهد. توجه: برخی از اسکرین شات ها و ویژگی ها ممکن است با قالب های مختلف متفاوت باشند زیرا ممکن است ویژگی های متفاوتی داشته باشند.
1. نصب قالب
توجه: برای نصب قالب ها باید یک سایت وردپرس بر روی میزبان خود داشته باشید (فقط در wordpress.com با طرح تجاری کار می کند).
برای نصب قالب:
- فایل فشرده قالب را از قسمت اعضا دانلود کنید. فایل های فشرده قالب در ناحیه اعضا همیشه آخرین نسخه هستند.
- وارد پیشخوان سایت وردپرسی خود شوید
- به قسمت نمایش > پوسته بروید.
- روی دکمه «افزودن جدید» کلیک کنید، سپس روی دکمه «بارگذاری پوسته» کلیک کنید
- فایل فشرده قالبی را که از سرور ما دانلود کرده اید بارگذاری کنید و روی “اکنون نصب کنید” کلیک کنید.
- روی “فعالسازی” کلیک کنید.
مسائل رایج:
- اگر خطای «upload_max_filesize» را دریافت کردید، به این معنی است که میزبان/سرور شما حجم آپلود فایل محدودی دارد. میتوانید از ارائهدهنده میزبان خود درخواست کنید تا اندازه آپلود فایل را افزایش دهد یا طرح زمینه را با FTP نصب کنید، برای جزئیات بیشتر، نصب قالب ها را بخوانید.
- اگر با خطای «missing the style.css stylesheet» مواجه شدید، مطمئن شوید که فایل فشردهای که انتخاب کردهاید «theme_name.zip» باشد، نه «theme_name-psd.zip» (فایل psd.zip فایل فتوشاپ است).
2. پنل تنظیمات قالب
پس از فعالسازی قالب، شما به پنل تمیفای (صفحه تنظیمات قالب) هدایت می شوید. در زیر پنل تنظیمات قالب، چهار تب اصلی وجود دارد: تنظیمات، پوستهها، درون ریزی و برون ریزی نسخهای. اعلان بهروزرسانی قالب را میتوانید در صفحه پنل تمیفای نیز مشاهده کنید.
به روز رسانی خودکار قالب:
تمام قالب های تمیفای دارای ویژگی به روز رسانی خودکار هستند. هنگامی که یک بهروزرسانی قالب در دسترس است، اعلانی را در بالای پانل تمیفای خواهید دید. در پنل تمیفای، میتوانید شماره نسخه قالب را در گوشه بالا سمت راست پیدا کنید و شماره نسخه چارچوب در گوشه پایین سمت چپ قرار دارد.
هشدار : از آنجایی که تمامی قالب ها در نسخه های فارسی و بومی شده اورجینال هستند قابلیت به روز رسانی برای آنها نیز فراهم است اما به یاد داشته باشید که تمامی تنظیمات و ویرایش کدها جهت بومی سازی از بین خواهند رفت و قالب به نسخه انگلیسی به روز می شود.
تنظیمات:
- تنظیمات عمومی – در برگه تنظیمات عمومی، میتوانید فاوآیکون، نشانی اینترنتی فید، کد سربرگ، کد پاورقی را درج کنید، دستههای جستجو، فید RSS و گزینههای فونت Google و فونت فارسی را تنظیم کنید.
- چیدمان های پیشفرض – در زیر برگه چیدمان های پیشفرض، میتوانید گزینههای چیدمان کلی را برای: صفحات بایگانی/نمایه، صفحه پست تکی و صفحه ثابت انتخاب را کنید.
- تنظیمات قالب – در زیر برگه تنظیمات قالب، میتوانید ویژگیهای خاص قالب مانند لایت باکس گالری وردپرس، حذف نماد RSS، حذف کادر جستجو، متن پاورقی، ابزارکهای پاورقی و غیره را سفارشی کنید.
- اسکریپت تصویر – در زیر برگه اسکریپت تصویر، میتوانید اسکریپت img.php را که برای تولید پویا اندازه تصویر برجسته استفاده میکنیم غیرفعال کنید.
- لینک های اجتماعی – در زیر برگه لینک های اجتماعی، میتوانید لینک رسانههای اجتماعی مانند توییتر، فیسبوک و موارد دیگر را مدیریت کنید.
- سازنده تمیفای – در برگه سازنده تمیفای، میتوانید سازنده را فعال/غیرفعال کنید و ماژولهای سازنده خاصی را حذف کنید.
- تنظیمات توییتر – در برگه تنظیمات توییتر، میتوانید نشانه دسترسی API توییتر را وارد کنید (توجه: برای ابزارک تمیفای توییتر و کد کوتاه توییتر لازم است).
- محتوای قلاب – در برگه محتوای قلاب، میتوانید محتوای پویا را بدون نیاز به ویرایش هیچ فایل الگوی قالب به طرح زمینه اضافه کنید.
- دسترسی به نقش – در زیر برگه دسترسی به نقش، میتوانید تعیین کنید به کدام نقش کاربری میخواهید به پنل سفارشی تمیفای، قسمت جلویی/پشتی سازنده دسترسی داشته باشید. (روی نقشهای پیشفرض وردپرس تنظیم شده است).
پوسته ها :
در زیر تب پوسته ها، می توانید یکی از پوسته های از پیش ساخته شده را اعمال کنید.
انتقال :
در برگه انتقال، میتوانید از دادههای تنظیمات در پنل تمیفای پشتیبانگیری یا بازیابی کنید. برای دانلود داده های تنظیمات برای پشتیبان بر روی برون ریزی کلیک کنید. شما می توانید داده ها را با کلیک بر روی دکمه درون ریزی بازیابی کنید. داده های پنل تنظیمات در پایگاه داده ذخیره می شود. بهروزرسانی یا نصب مجدد طرح زمینه تأثیری بر دادههای تنظیمات ندارد.
بازنشانی :
در هر زمان، میتوانید تنظیمات را با کلیک بر روی دکمه بازنشانی تنظیمات که در پایین پنل تمیفای قرار دارد پاک کنید.
3. درون ریزی محتوای دمو (اختیاری)
اگر در حال راهاندازی یک سایت جدید هستید و میخواهید محتوای نمونه را همانطور که در سایت آزمایشی مشاهده میشود وارد کنید:
- به پنل تمیفای > پوسته ها و دموها بروید.
- یک نسخه نمایشی را انتخاب و بر روی دکمه “درون ریزی دمو” کلیک کنید.
- یک کادر بازشو با پیام “این کار نسخه ی نمایشی را وارد می کند و تنظیمات پنل تمیفای فعلی را لغو می کند.” ظاهر می شود، فقط “Ok” را انتخاب کنید و فرآیند درون ریزی شروع می شود.
- حالا بنشینید و اجازه دهید فرآیند درون ریزی به پایان برسد.
- به محض اتمام فرآیند درون ریزی، پیام «انجام شد» و محتوای آزمایشی خود را خواهید دید.
- اکنون می توانید مطالب را به دلخواه ویرایش یا حذف کنید.
توجه: ویژگی درون ریزی نمایش محتوا شامل (پستها/صفحات)، پنل تنظیمات تمیفای، منوها و ابزارکها را وارد میکند. به دلایل کپی رایت، تصاویر نسخه ی نمایشی با یک تصویر نگهدارنده جایگزین می شوند. به سادگی “تصویر ویژه” را در پنل سفارشی تمیفای آپلود کنید تا جایگزین تصویر جا نگهدار شود.
مشکل رایج: درون ریزی نسخه نمایشی ممکن است در برخی سرورهایی با تنظیمات محدود یا منابع عملکرد پایین کار کند (یعنی مانع از وارد کردن فایلها به سرور میشود). اگر درون ریزی نسخه ی نمایشی ناموفق بود، می توانید به صورت دستی با استفاده از پیشخوان > ابزارها > درون ریزی را وارد کنید.
4. افزودن پست ها
هنگام افزودن یا ویرایش یک پست، یک پنل سفارشی تمیفای در زیر ویرایشگر محتوا وجود دارد که به شما امکان میدهد «چیدمان پیشفرض پست تکی» را که در تمیفای > تنظیمات > چیدمان های پیشفرض تنظیم شده است، لغو کنید. می توانید گزینه نوار کناری، عرض محتوا، تصویر ویژه، ابعاد تصویر را نادیده بگیرید و قابلیت مشاهده عناصر پست مانند عنوان پست، تاریخ، تصویر و غیره را تغییر دهید.
5. افزودن برگه ها
هنگام افزودن یا ویرایش یک صفحه، یک پنل سفارشی تمیفای نیز در زیر ویرایشگر محتوا وجود دارد که به شما امکان می دهد “چیدمان صفحه پیش فرض” را که در تمیفای > تنظیمات > چیدمان پیش فرض تنظیم شده است، لغو کنید.
کوئری پست ها (صفحه وبلاگ)
همه قالب های تمیفای به شما امکان میدهند از پستهای وبلاگ در هر صفحه ثابتی کوئری کنید (به عنوان مثال میتوانید یک صفحه وبلاگ سفارشی ایجاد کنید). برای کوئری از پست ها، در پنل سفارشی تمیفای صفحه، روی برگه “کوئری پست ها ” کلیک کنید و سپس “همه دسته ها” یا هر دسته ای را که دوست دارید انتخاب کنید.
صفحه اول ایستا
صفحه اصلی پیشفرض وردپرس در واقع یک صفحه آرشیو وبلاگ است که آخرین پستهای وبلاگ را نشان میدهد. میتوانید در WP Admin > Settings > Reading، آن را به یک صفحه ثابت سفارشی تغییر دهید (برای جزئیات، صفحه اول سفارشی را بخوانید).
6. استفاده از سازنده
میتوانید چیدمان پست/صفحه را با استفاده از کشیدن و رها کردن سازنده در حالت باطن یا فرانتاند بسازید. برای جزئیات بیشتر در مورد نحوه استفاده از آن، اسناد سازنده را بخوانید. در زیر یک راهنمای سریع آورده شده است:
الف) برای استفاده از سازنده تمیفای در باطن:
- ابتدا، یک پست/صفحه را اضافه یا ویرایش کنید.
- اگر از وردپرس 5+ با فعال بودن گوتنبرگ (پیشفرض) استفاده میکنید، باید یک بلوک سازنده مانند تصویر زیر را ببینید.
- اگر گوتنبرگ غیرفعال باشد، تب “سازنده تمیفای” را در زیر ویرایشگر کلاسیک وردپرس خواهید دید.
- برای افزودن ماژول ها، ماژول را به ستون/شبکه بکشید و رها کنید.
ب) برای استفاده از سازنده تمیفای در فرانت اند:
- مشاهده هر پست یا صفحه در فرانت اند (توجه: صفحه اصلی پیش فرض وردپرس در واقع یک صفحه آرشیو وبلاگ است، برای استفاده از سازنده در صفحه اصلی باید یک صفحه اول ثابت ایجاد کنید).
- در قسمت جلو، از نوار مدیریت بالا (مطمئن شوید نوار ابزار شما فعال است)، سازنده تمیفای > روشن کردن سازنده را انتخاب کنید.
- پنل ماژول در سمت بالا و یک شبکه در صفحه خواهید دید.
- برای افزودن ماژول، آن را به صفحه بکشید و رها کنید.
7. پنل سفارشی لوگو سایت، شعار سایت
پنل سفارشی سازی:
پنل سفارشی سازی به شما امکان می دهد ظاهر قالب (مانند فونت، پس زمینه، رنگ، حاشیه، موقعیت، فاصله، CSS سفارشی و غیره) را سفارشی کنید.
برای دسترسی به پنل سفارشی سازی:
- به پیشخوان وردپرس > نمایش > سفارشی سازی بروید.
- در سفارشی سازی، برگه های “پایه” و “پیشرفته” وجود دارد:
- پایه = فقط گزینههای اولیه را نشان میدهد که برای مبتدیان خوب است.
- پیشرفته = همه گزینههای استایل دهی را نشان میدهد که برای کاربران با تجربه خوب است.
- برای جزئیات بیشتر درباره نحوه استفاده از پنل سفارشیسازی، استایل دهی را بخوانید.
سردرگمی رایج در پنل سفارشی سازی:
- اگر سعی میکنید به چیزی استایل بدهید، اما در پنجره پیشنمایش منعکس نمیشود، میتواند چیز دیگری باشد که بر استایلها غلبه میکند. توجه داشته باشید که اگر از سازنده برای استایل چیدمان ماژول استفاده می کنید، استایل سازنده اولویت بیشتری خواهد داشت. اگر متوجه شدید که پنل سفارشی سازی کار نمی کند، می توانید با تیم پشتیبانی ما تماس بگیرید.
تصویر لوگوی سایت
برای نمایش تصویر لوگو به جای متن:
- به پیشخوان وردپرس > نمایش > سفارشی سازی > گزینه های تمیفای > لوگوی سایت & شعار بروید.
- در زیر “لوگوی سایت”، دکمه رادیویی “تصویر لوگو” را انتخاب کنید.
-
روی دکمه علامت مثبت (+) کلیک کنید و یک تصویر لوگو آپلود کنید.
- همچنین می توانید از پیوند سفارشی لوگوی سایت (اختیاری) استفاده کنید.
- عرض و ارتفاع تصویر را مشخص کنید.
توضیحات سایت (شعار سایت)
الف) برای ویرایش شعار سایت با استفاده از تنظیمات وردپرس:
- به پیشخوان وردپرس > تنظیمات بروید.
- متن را در قسمت معرفی کوتاه ویرایش یا حذف کنید.
ب) برای ویرایش شعار سایت با استفاده از پنل سفارشی سازی:
- به نمایش > سفارشی سازی > گزینه های تمیفای > لوگوی سایت&شعار بروید.
- به قسمت “شعار سایت” بروید و گزینه ای برای نمایش شعار به عنوان “متن, تصویر, یا خالی” مشاهده خواهید کرد.
- متن را در قسمت شعار سایت وارد کنید (در غیر این صورت میتوانید با انتخاب گزینههای دکمه رادیویی، «تصویر» یا «خالی» را نمایش دهید).
- در قسمت شعار سایت، میتوانید سبک فونت، رنگ و قالببندی متن را سفارشی کنید.
11. به روزرسانی قالب
برای به روز رسانی تم، باید افزونه Themify Updater را نصب کنید. یک کلید مجوز معتبر برای بهروزرسانی موضوع مورد نیاز است.